Når du søger registrering af mærker:

Er du en af mange danskere, der går med idéen om at tilhøre eller opstarte en ny motorcykelklub, hvor du kan køre side om side med dine brødre, køre i en en klub hvor I fester/hygger/græder/sørger/fejrer, skruer på mc og sparker dæk sammen. Så er du ikke den eneste. Alene i Danmark er der mere end tusind mc-klubber, hvilket er rigtig mange, taget vores lands størrelse i betragtning. Mange af disse klubber består af 5 til 7 personer og opefter.

Dansk Bikerfond anbefaler at nystartede klubber kommer rundt i miljøet og stifter nye bekendtskaber for at få input til hvordan I styrer en mc klub. Vi har erfaring med, at op halvdelen af nystartede klubber, lukker ned igen inden der er gået to år på grund af uoverensstemmelser. Bikerfonden blander sig ikke i, hvilken struktur I vælger at benytte i jeres klub.

Gør derfor jer selv den tjeneste, som nystartet klub, at besøge allerede etablerede klubber i jeres nærområde. Se hvordan deres struktur er og spørg ind til,hvordan en klub bør fungere. Disse klubber har ofte gjort deres egne erfaringer, så hjælp derfor jer selv til ikke at gentage andres fejl.

For at fonden kan registrere et nyt mærke SKAL følgende være opfyldt. Vær desuden opmærksom på at en ansøgning kan tage fra 6 uger til 4 måneder og længere hvis der er tale om en klub som allerede eksistere i andre lande.

 1. Ansøger skal være en motorcykelklub, og medlemmerne have rådighed over motorcykler. Bikerfonden registrerer IKKE bil klubber, Knallert klubber eller blandede klubber. Vi registrerer udelukkende mc klubber.
 2. I er minimum 5 medlemmer med hver sin mc og I søger registrering som et fællesskab. Registrering gives IKKE til enkeltpersoner. (er ikke til diskussion)
 3. Mærket må ikke have nøjagtigt samme farvekombinationer og skrifttyper som fondsklubbernes. Alle farver er i princippet OK, men man skal altid godkendes først.
 4. Skrifttypen må ikke ligne fondsklubbernes skrifttyper.
 5. Mærket må ikke ligne andre klubbers. I vil jo også sikre, at ingen andre bærer jeres mærke.
 6. Der kan ikke godkendes internationale betegnelser så som: Denmark, Scandinavia, World, Europe, National, Nomads, Legion IV, 1% etc. Disse betegnelser anvendes alene af fondsklubber.
 7. Derudover er hver godkendelse et vurderings spørgsmål.
 8. Hvis I finder på et navn, som allerede bruges af en mc-klub inden-/udenlands, skal I have jeres brug af navnet afklaret med dem først. I har selv ansvar for at undersøge at både navn og mærker ikke bliver brugt af andre, både i ind- og udland.
 9. Jeres mærke er unikt og selvfølgelig IKKE kopieret noget sted fra.

Desuden har vi et minimum af information vi gerne vil have, for at gennemføre en registrering. Dette skyldes primært at vi gerne vil sortere de få useriøse ansøgninger fra de mange gode og seriøse henvendelser vi får. 

Dette regner vi selvfølgelig med forståelse for. 

Når du så søger:..

-Så vil vi gerne have at I beskriver klubben og vedlægge informationer om klubbens formål og alle de oplysninger, som kan give et billede af jer som klub.

 • Hvor mange er I?
 • Hvem er I? Vi har brug for en kontaktperson, adresse på klubben og et mobil nummer.
 • Har I klubhus? Hvis ja, hvor og på hvilket tidspunkt og hvilke dage på ugen mødes I? Hvis nej, hvor mødes I så?
 • Kommer I fra andre klubber, hvis ja, hvilke?
 • Har I en hjemmeside og/eller facebook-side, I kan referere til? 
 • Jo flere oplysninger I sender, jo hurtigere kan Bikerfonden behandle jeres ansøgning…

Herefter skal I bruge Ansøgningsformularen til at søge om mærkegodkendelse. Vær opmærksom på, at mærket I fremsender, skal være så tæt på det færdige layout som muligt. Send både frontmærker og rygmærke.

Når vi har modtaget formularen, sendes den rundt til fondsklubberne, vær opmærksom på at ansøgning kan tage fra 6 uger til 4 måneder at behandle. Kommer der ikke kommer indsigelse på jeres mærke ansøgning, bliver mærket registreret, og I modtager en bekræftigelse efterfulgt af et Certifikat på registreringen af mærket.

Anvend Ansøgningsformularen og husk at vedhæfte billeder af jeres mærke i god kvalitet og opløsning.

Billedet skal være min 500 X 500 Pixel, altså det skal være kvadratisk og i god kvalitet. Det skal være orienteret rigtigt, så vi ikke skal sidde og vende billederne for jer. Rygmærket skal være på sort eller alternativt på hvid baggrund. Det er i Jeres interesse at billedet af jeres rygmærke er i god kvalitet, det kommer jo på hjemmesiden når jeres registrering bliver godkendt.

Er der spørgsmål til mærke ansøgningen kan der skrives til Bikerfonden på :webmaster@bikerfonden.dk

 

Ansøgning som international klub

Ansøgere fra internationale klubber med etablering i Danmark – Kontakt Bikerfonden

 

Lukket for kommentarer.