Vejledning til mærke ansøgning

Når du søger registrering af mærker:

Er du en af mange danskere, der går med idéen om at tilhøre eller opstarte en ny motorcykelklub, hvor du kan køre side om side med dine brødre, køre i en en klub hvor I fester/hygger/græder/sørger/fejrer, skruer på mc og sparker dæk sammen. Så er du ikke den eneste …

Alene i Danmark er der mere end 500 mc-klubber, hvilket er rigtig mange, taget vores lands størrelse i betragtning. Mange af disse klubber består af 5 til 7 personer og opefter.

Vi i Bikerfonden tilstræber, at der skabes færre – men mere levedygtige klubber, hvor flere finder sammen i et godt fællesskab frem for, at små klubber sidder i hver deres stue og sygner hen. En klub med 15-20 medlemmer er mere bæredygtig, da et større fællesskab gør stærkere, ligesom der er flere til at løfte opgaverne.

Erfaringen fortæller os desværre, at ud af 5 nystartede klubber, bliver de 4 nedlagt igen inden der er gået 2 år, hvilket er en rigtig dårlig statistik. En afgørende årsag til, at disse klubber nedlægges er, at stifterne ikke har haft den baggrundsviden, der skal til for at starte og lede en ny klub.

Mange motorcyklister drømmer om at blive bikere og bære deres mærker (colours) med stolthed, men de mangler erfaring fra klubmiljøet. Det kan desværre koste gamle venskaber og forårsage, at bekendtskaber bliver til uvenskaber grundet forskellige holdninger og meninger om, hvordan klubben skal styres, eller hvilken profil klubben skal have.

Gør derfor jer selv den tjeneste, at besøge allerede etablerede klubber i jeres nærområde. Se hvordan deres struktur er og spørg ind til,hvordan en klub bør fungere. Disse klubber har ofte gjort deres egne erfaringer, så hjælp derfor jer selv til ikke at gentage andres fejl.

Besøg også gerne en fondsklub i jeres eget område, som kan råde og vejlede jer til, hvilken opbygning jeres klub bør have, og hvilke hensyn I skal tage ved nyetablering af en mc-klub.

For at fonden kan registrere et nyt mærke SKAL følgende være opfyldt. Vær desuden opmærksom på at en ansøgning kan tage fra 30 dage til 4 måneder og længere hvis der er tale om en klub som allerede eksistere i andre lande.

.

 1.  Ansøger skal være en motorcykelklub, og medlemmerne have rådighed over motorcykler.
 2.  I er minimum 5 medlemmer (er ikke til diskussion)
 3.  Mærket må ikke have nøjagtigt samme farvekombinationer og skrifttyper som fondsklubbernes. Alle farver er i princippet OK, men man skal altid godkendes først.
 4. Skrifttypen må ikke ligne fondsklubbernes skrifttyper.
 5.  Mærket må ikke ligne andre klubbers. I vil jo også sikre, at ingen andre bærer jeres mærke.
 6.  Der kan ikke godkendes internationale betegnelser så som: Denmark, Scandinavia, World, Europe, National, Nomads, Legion IV etc. Disse betegnelser anvendes alene af fondsklubber.
 7.  Derudover er hver godkendelse et vurderings spørgsmål.
 8.  Hvis I finder på et navn, som allerede bruges af en mc-klub inden/udenlands, må I have brugen afklaret med dem først.

I forbindelse med en ansøgning er det en god idé, at beskrive klubben og vedlægge informationer om klubbens formål og alle de oplysninger, som kan give et billede af jer som klub.

 •  Har I klubhus? Hvis ja, hvor og på hvilket tidspunkt og hvilke aftener på ugen mødes I? Hvis nej, hvor mødes I?
 •  Kommer I fra andre klubber, hvis ja, hvilke?
 •  Har I en hjemmeside og/eller facebook-side, I kan referere til? Jo flere oplysninger I sender, jo hurtigere kan Bikerfonden behandle jeres ansøgning…

Herefter skal I bruge menupunktet Ansøgnings formular til at søge om mærkegodkendelse. Vær opmærksom på, at mærket I fremsender, skal være så tæt på det færdige layout som muligt.

Når vi har modtaget formularen, sendes den rundt til fondsklubberne, vær opmærksom på at ansøgning kan tage fra 2 – 4 månede at behandles hvis der ikke kommer indsigelse på jeres mærke ansøgning, bliver mærket registreret, og I modtager en bekræftelsesmail efterfulgt af et Certifikat på registreringen af mærket.

Anvend formularen mærke ansøgning og husk at vedhæfte billeder af jeres mærke i god kvalitet og opløsning.

Billedet skal være min 500 X 500 Pixel, altså det skal være kvadratisk og i god kvalitet. Det skal være orienteret rigtigt. Altså vi skal ikke sidde og vende billederne. Rygmærket skal være på sort

eller alternativt på hvid baggrund. Det er jo også i Jeres interesse at billedet af rygmærket er i god kvalitet, det kommer jo på hjemmesiden hvis i bliver godkendte..

Er der spørgsmål til mærke ansøgningen kan der skrives til Bikerfonden på :webmaster@bikerfonden.dk

Lukket for kommentarer.